Surrey Architectural Oasis

Show Before
Surrey Main Floor Renovation, Surrey Renovator
Show Before
Surrey main floor renovation, renovator Surrey, surrey renovation
Show Before
Surrey Main Floor Renovation, Spec Home Renovators, renovations surrey
renovation surrey, Surrey Main Floor Renovation, Spec Home Renovators
Show Before
Surrey Main Floor Renovation
Show Before
Surrey Main Floor Renovation, British Columbia, BC
Show Before
Main Floor Renovation Surrey, BC, Canada
Show Before
Main Floor Renovation Surrey, BC
Show Before
Kitchen and Main Floor Renovation Surrey, BC
Kitchen and Main Floor Renovation Surrey Renovators
Kitchen and Main Floor Renovation Surrey Renovators
Cabinetry Main Floor Renovation Surrey Renovations
Cabinetry Main Floor Renovation Surrey Renovations
Show Before
Bathroom Main Floor Renovation Surrey Renovations
Mudroom and Main Floor Renovation Surrey Spec Home Renovations
Show Before
Stairway and Main Floor Renovation Surrey Spec Home Renovations
Show Before
Backyard and Main Floor Renovation Surrey Home Renovators
Backyard Entertaining and Main Floor Renovation Surrey
Backyard Entertaining and Main Floor Renovation Surrey
Backyard Entertainment and Main Floor Renovation Surrey
Backyard Firepit and Main Floor Renovation Surrey

This Surrey, BC main floor renovation completely transformed this family home, so much so that neighbours thought it was a brand-new home! The owners wanted a more functional living space with a view to the yard from the front door, a family-centric design, and a year-round outdoor living space. The design also considered that the family planned to add a large breed dog to the family soon.

A Main Floor Renovation Transformation

The main stairway became an important architectural feature, complete with frameless glass guard rails and a floor to ceiling glass wall on the dining room side. The stairway was made locally of maple wood and stained in a coordinating colour that worked with the durable vinyl plank flooring. The plank flooring was of such a high quality that many mistake it for engineered hardwood.

A great room was created as a space for family entertaining, and it also facilitated clear flow-through from indoor to outdoor living space at the back of the home. The outdoor living space is the client’s self proclaimed “happy place,” with electric heaters, an open dining space, and stone faced built-in BBQ.

The kitchen was moved into the former dining space and boasts 11’ high ceilings, a large central island, and spacious custom cabinets made locally.

The new family room is a comfortable space with ample storage and a feature stone fireplace. The space is open to the dining room and the kitchen, and when paired with the outdoor living space, easily fits 60 people.

This main floor renovation meets all the family current and future needs while functionally blends modern artistry and comfort.

To read more about how the My House Design/Build/Team handles main floor renovation projects, see our Renovation Process. See also our renovation photo galleries, organized by project, with before and after photos.

2017 Georgie Awards

Finalist: Best Residential Renovation under $100,000