West Vancouver Modern View

townhouse renovations west van, west vancouver condo renovations, west vancouver condo renovation
Show Before
west vancouver condo renovation, kitchen renos west van, kitchen reno west vancouver
Show Before
west vancouver condo renovation, modern condo renovations west vancouver
townhouse reno west vancouver
townhouse reno west vancouver
Show Before
townhouse renovations west van, townhouse renovations west vancouver, modern condo renovations west vancouver
great room renovations west vancouver, west van condo renovations, great room renovations west vancouver
west-van-condo-townhouse-renovations-showing-living-room-renovation
townhouse renovation west van, townhouse renovations west vancouver, condo renovations west vancouver

The owners of West Vancouver Modern View were ready to breathe new life into their kitchen. They had ideas surrounding colours and cabinets, but had a hard time envisioning a transformed space. Ultimately they reached out to My House, a company that specializes in  West Vancouver Condo renovations and we presented ideas they had never even considered.

Modernizing the Kitchen: West Vancouver Condo Renovations

The condo’s original kitchen was an uninspiring place to create delicious food. The dark cabinets, laminate countertops and floor, and fluorescent lighting could not have been further from a chef’s kitchen.

First, we moved the electrical panel from the back wall, into the room on the other side of that wall. This freed up that space allowing us to create a U shaped kitchen. Next we removed the drop ceiling and raised the ceiling as high as it could be. This provided the room with a spacious and modern feel. After raising the ceiling the space was confronted with the eye soar of bulkheads. To conceal this, we extended the upper cabinets to full ceiling height, creating a streamlined look without visual distractions.

To create a modern and dynamic feel we installed modern wood lower cabinets and sleek white upper cabinets. The new oven and microwave were built into a cabinet tower to allow for more storage throughout the rest of the cabinets. To open up the space, the doorway was removed from the entry, extending the height of the entry up to vaulted ceiling allowing light from the skylight to pour in.

Just outside of the U shape kitchen is a built in desk. The same cabinet and counter were used for continuity and now the couple has a location to check emails on their laptop or pay bills. This workspace also created the opportunity for some built in wine storage, perfectly located off the living area.

Modernizing the View: West Vancouver Condo Renovation

The condo has an amazing view of Burrard Inlet. To provide an unobstructed view of this landscape, we removed the hanging curtains from the patio window and replaced them with semi-transparent roller shades. The new neutral colour palette in the living and dining areas creates a comfortable atmosphere that doesn’t distract from the view.

If you’re looking to do a West Vancouver condo renovation or a condo renovation anywhere in the Greater Vancouver area, check out My House Design/Build Team’s portfolio today. We have the renovation expertise needed to modernize your small Vancouver condo and make it functional for your unique family needs.