Burnaby Bright Bliss

Show Before
burnaby condo kitchen renovation, burnaby condo renovation, burnaby kitchen renovations, condo kitchen renovations
Show Before
condo kitchen renovations, condo kitchen renovation ideas
Show Before
burnaby condo renovation, condo renovations burnaby
Show Before
burnaby condo renovation, burnaby kitchen renovations, condo kitchen renovation ideas
Show Before
burnaby condo kitchen renovation, renovations using waterfall counterops
Show Before
Show Before
Show Before
Show Before

Homeowners of this recent Burnaby condo kitchen renovation loved their low-rise condo and neighbourhood, and didn’t want to move. The design team at My House Design/Build/Team chose a soft grey palette to work with, which nicely offset the new warm hardwood floors and dramatic vein pattern used in kitchen and bathroom quartz counters.

Opening Things Up: Burnaby Condo Kitchen Renovation

These homeowners wanted to open up their small kitchen to get more storage, more counter space and room to gather. We added a new beam to take the load from a wall that needed to go, which also meant two small skylights could become one. The kitchen became L-shaped with an 8’ island with seating for four. 

To create drama, we used a large veined waterfall white quartz countertop on the kitchen island.  A crane was used to bring this very large piece (no seams) through balcony doors.  

Brightness and light were important considerations in this project because of varying ceiling heights, sloped ceilings and existing skylights. Designers made a plan to brighten the space efficiently, as well as including cable-mounted pendant lights above the island.  

Other upgrades in the kitchen included new upgraded appliances, an induction cooktop, recycling and compost center and more. 

Using Structural Glass and Skylights in Renovations

The couple wanted to use more structural glass in their home, and we were happy to help with ideas. On the stairs, white spindles were replaced with structural glass pieces. A partition between a stairwell and laundry was changed to glass to allow more light into a dark hallway.  Shower partitions were upgraded to artistic structural glass. 

If you’re interested in finding out more about this or other Burnaby condo kitchen renovations, please contact the My House Design/Build/Team. Our design and construction teams have decades of experience and have won dozens of awards for finished projects that achieved recognition for quality, ingenuity and detail.