West Vancouver Refined Edit

Show Before
West Vancouver renovation, west vancouver renovations
Show Before
West Vancouver renovation, west vancouver renovations, west vancouver kitchen renovation
Show Before
Show Before
West Vancouver renovations, west vancouver renovation, award winning west vancouver renovations, west vancouver kitchen renovation
Show Before
west vancouver kitchen renovation, west vancouver kitchen renovations
Show Before
kitchen renovations west vancouver, west vancouver kitchen renovation, vancouver kitchen renovations
Show Before
west vancouver kitchen renovation
west vancouver kitchen renovation, subtle windows in kitchen renovation

The homeowners of this three-level, 4879 square foot home in West Vancouver are young newlyweds with a small dog. Often travelling for work and pleasure, they wanted their home to have a serene, clean, pure feeling on their return. They didn’t like the warm tone colours the home was decorated in, and wanted an update especially in the kitchen. They preferred a white, modern look to what they had. 

High-Contrast Kitchen: West Vancouver Renovation

The kitchen layout was expanded to incorporate a large island with enough for seating for six. An existing pantry was converted into a Wok kitchen with a concealed door mechanism to save space. The main kitchen sink was moved to under an existing skylight, so it feels bright and cheerful while cleaning.

Traditional white shaker cabinets and sand-coloured countertops were replaced with white high-gloss cabinets and porcelain marble tiles on floor and backsplash. A striking, large, marbled black kitchen island “block” was added for visual interest and to hide the sink area from guests. Black high-back chairs and black fixtures contrast the white look. 

Space for Things that Matter Most

In other parts of the home, spaces were renovated to suit work-life priorities. 

Because the best views are on the home’s top level, living space is centered on the highest floor. Bedrooms were one level down. 

The home theater room on the bottom level was re-configured with better seating placement. A wine cellar was added on the same level as the theatre. 

A new home office and gym were also added in this renovation, helping this couple enjoy the benefit of being close to home. The gym was set up with a beverage fridge and wet bar. This also provides a sink to the back deck.

Throughout this West Vancouver renovation, the My House team recommended energy conservation options whenever possible. Energy-efficient appliances, a “half-load-only” dishwasher, LED pot lights, hot water on demand, and an electric car charger in the garage were just some of many mindful energy-saving improvements.  

For more information on this West Vancouver kitchen renovation, please contact the My House Design/Build/Team. We do home renovations across the Lower Mainland. See examples of our other kitchen renovations