Lynn Valley Retreat – A North Vancouver Addition

North Vancouver Kitchen Renovation And Addition

Have you ever looked at your home and wished it was a beautiful entertainment space but had no idea how to re-design it? That’s exactly how these home owners felt when they came to My House. Now, this classic North Vancouver home is a bright and beautiful retreat.

Read more to learn about this North Vancouver addition.

North Vancouver Kitchen Addition

This once dark, enclosed, main floor living space has been re-designed into an open concept and bright living space. We built a 10’ x 23’ addition out the back of the home that is finished in glass and glu-lam. The glass ceiling combined with new large windows allows an ample amount of natural light to flow through the new space, creating an inviting atmosphere even during Vancouver’s rainy season.

North Vancouver Addition Renovation

The crisp white cabinetry truly helped to brighten this space. However, we still wanted to keep rich and natural wood tones in this home to reference the North Vancouver landscape. A seamless transition from interior to exterior is highlighted by the textured, multi-tone oak floors, dark stained glu-lam beams as well as the character in the live edge shelves and desktop.

Live Edge Built In Desk

We continued with the white theme in the herringbone backspalsh. A subtle touch of texture that goes well with any project that has liveedge wood elements as it’s not too busy or distracting.

White Herringbone Back Splash

Let’s talk storage! This family wanted to make sure that we took advantage of all the potential storage space. We accommodated a full height pantry section, magic corner storage units, functional island storage, as well as created a custom china cabinet that tied in with their new desk space. The home owners originally worked at the dining table so this new live edge desk with a large window to the back yard is a major upgrade.

Kitchen Storage North Vancouver

Ahh the lighting! The icing on the cake. The mix of polished chrome and wood worked perfectly in this contemporary yet cozy space.

Classic Pendants Kitchen Renovation

If you were curious how the addition looked from the outside of the home… Well, it blends seamlessly with the existing architecture.

North Vancouver Addition

View the photo gallery with before photos on our website.

View the photo gallery of the entire home on Houzz.

Watch the video home tour on Youtube.

 

This guest post was written by:

Becky RunacresBecky Runacres
My House Interior Designer

Linkedin
Instagram
Pinterest